“GURMET DEL MAR”, LA NOVA APP DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ PER PROMOURE EL CONSUM DE PEIX ENTRE ELS INFANTS

El 13 de setembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà va presentar a l’Espai del Peix de Palamós l’APP mòbil “Gurmet del mar”. Aquesta té l’objectiu de promoure i sensibilitzar sobre la importància del consum de peix de proximitat, així com de donar visibilitat al producte local del territori, i afavorir el coneixement de les espècies entre els més joves.  

L’aplicació és un joc pensat per nens i nenes de 6 a 12 anys que pretén estimular l’agilitat mental a través de la memorització de receptes autòctones i el reconeixement visual dels aliments i espècies marines que composen les mateixes. El “Gurmet del Mar” vol aconseguir un equilibri entre la diversió i el coneixement, ja que des d’aquesta perspectiva és més fàcil captar l’interès dels usuaris. És un joc infantil, tot i que és apte per totes les edats.

L’APP incorpora 25 receptes amb 25 espècies marines diferents entre les que trobem: entrepà de verat, sardines cruixents amb puré de bròquil a l’all cremat, pasta amb anxoves, arròs amb canana i mongetes del ganxet, besuc al forn, quiche de bonítol, velouté de molla, etc., que han estat cedides per l’Espai del Peix-Museu de la Pesca de Palamós. Inclou també una sèrie de curiositats sobre cada espècie, amb la voluntat de captar l’atenció i interès dels més petits. 

L’aplicació ja es pot descarregar gratuïtament a les plataformes Google Play i a l’Apple Store. 

La iniciativa forma part del projecte L’ART DE MENJAR PEIX, divulgació i sensibilització del consum de peix a les escoles i famílies del Baix Empordà i s’emmarca dins els ajuts del GALP COSTA BRAVA 2023 amb el cofinançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i té l’objectiu de valoritzar la pesca, l’ofici de pescador i en definitiva, promoure el coneixement del peix i el seu consum.