DONES I LIDERATGE: CONQUERIM ELS NOSTRES ESPAIS

El passat 19 d’octubre, amb motiu del “Dia Internacional de les Dones Rurals”, es va celebrar a Girona una jornada tècnica sota el títol, Dones i lideratge: conquerim els nostres espais.

La commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals es va establir amb l’objectiu de visibilitzar la importància que mereixen les aportacions econòmiques, socials i culturals que desenvolupen les dones del sector primari, i el seu paper cabdal en la seguretat alimentària.

En el marc d’aquesta efemèride, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va organitzar aquesta jornada, que va inaugurar el Sr. David Mascort Subiranas, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural el Conseller.  L’acte va continuar amb la ponència Dones, sortim a escena, de la mà de la Sra. Teresa Baró Catafau, especialista en comunicació personal en l’àmbit professional.  

La segona part de la jornada va consistir en un espai de debat, a través de dinàmiques de grup, amb l’objectiu de consensuar un decàleg de recomanacions per impulsar el lideratge en femení al sector primari. Després d’aquestes taules de treball, alguns dels temes que van destacar van ser els següents: la necessitat del treball en xarxa, el fet de fer pedagogia de la igualtat de gènere des de l’escola, com visibiltzar la figura de la dona en el sector o la importància de la conciliació familiar, entre d’altres. En aquest sentit, el proper pas serà ordenar totes aquestes idees, per tal de poder-les plasmar en aquest llistat de suggeriments que ha d’ajudar al sector a treballar en vers aquests aspectes.

L’acte, que va aplegar un gran nombre d’empreses, entitats i administracions del sector primari català, va tancar amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre.

En conclusió, a la trobada es va parlar sobre la importància de la presència de les dones en els espais de lideratge, i es va debatre sobre quines són les millors estratègies per aconseguir augmentar el lideratge femení en el sector primari del nostre país.