ARRELEM HA PARTICIPAT A LA 629a FIRA DE SANT ANDREU DE TORROELLA DE MONTGRÍ

Arrelem, la Xarxa agroalimentària del Baix Empordà, ha participat el passat cap de setmana, 25 i 26 de novembre a la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí. Enguany s’ha celebrat la 629a edició d’aquest esdeveniment, la Fira Agrícola, Ramadera i Comercial més antiga de Catalunya. La Fira, que manté l’essència de fira multisectorial, però amb un marcat caràcter agrícola i ramader, té l’objectiu de ser un aparador econòmic per les empreses, a banda d’incloure actes complementaris.

El dissabte a les 11h a l’Auditori Teatre Espai Ter va tenir lloc l’acte institucional d’inauguració amb la presència de l’Alcalde de Torroella de Montgrí Jordi Colomí, la Diputada Vanessa Peiró, el Vicepresident Segon del Consell Comarcal, Raimon Trujillo i la Vicepresidenta Tercera, Agnès Gasull.

El cap de setmana va estar farcit d’activitats per a totes les edats, com les passejades amb poni o carruatge, una cercavila, un torneig de petanca o diferents mercats. Durant la fira es van poder veure diverses exhibicions com el campionat de gossos d’atura, activitats teatrals o de cultura popular.

L’estand d’Arrelem a la Fira de Mostres exposava d’una banda, un recull de productes locals d’alguns membres de la xarxa, com les herbes aromàtiques, productes làctics d’ovella, la mel o l’arròs. Així mateix, dins l’espai de l’estand s’ha mostrat els productes de projectes en els que s’ha treballat en els darrers anys, destinats a donar visibilitat a la figura de la dona dins del sector agroalimentari, o d’altres per afavorir el consum de productes de proximitat.

La Fira ha inclòs diferents activitats centrades en l’agricultura i la ramaderia, com jornades tècniques, concursos o exposicions. El diumenge al matí, a l’auditori del Museu de la Mediterrània, des d’Arrelem s’ha dut a terme una xerrada participativa “Eines culinàries sostenibles. Cuina de consum responsable, sostenible i del territori”, amb la qual s’han abordat diferents punts, que van des de la compra, l’emmagatzematge, fins a la gestió dels residus a la cuina. Així com, les diferents fases des de les quals, com a consumidors tenim un impacte sobre el sistema alimentari i per tant una oportunitat també de millora. L’acte ha aplegat una trentena de persones que han valorat molt positivament el tarannà divulgatiu de la conferència que s’adreçava a la ciutadania en general. Al finalitzar, s’ha ofert un tast degustació amb alguns dels productes i elaboracions que s’han explicat.  
En definitiva, des de la xarxa agroalimentària es fa un balanç positiu de la participació a la fira de Sant Andreu  que ha permès visualitzar la xarxa, així com divulgar i sensibilitzar sobre el consum de producte de proximitat a la ciutadania del Baix Empordà, i donar visibilitat a la feina dels productors de la comarca.