L’objectiu del projecte ha estat sensibilitzar sobre els beneficis del consum d’aliments de proximitat, alhora que apropar a la població a la feina dels productors/res i en definitiva al sector agroalimentari del Baix Empordà.
En aquest sentit, s’han organitzat un Cicle de tallers de cuina, que han tingut com a protagonistes diferents productes locals, alguns inclosos a la Marca de Garantia “Productes de l’Empordà”. Aquesta activitat ha constat de tres sessions 9, 16 i 22 d’octubre a l’Espai del Peix de Palamós. El tallers han comptat amb la participació de 9 productors i productores del Baix Empordà: La Mel entre Torrent i Pals, Can Ribot-celler Sant Daniel, Arròs Molí de Pals, L’Hort de les Maduixes, Carnisseria Seli, Mooma, Mas Casas, Les Eroles i Emporarom, que ens han presentat els seus productes, com són la mel, l’arròs de pals, la ceba de Figueres, el moniato blanc, la botifarra dolça, la sidra, el recuit, la melmelada i les herbes aromàtiques. D’altra banda, també hem pogut conèixer de primera mà les seves trajectòries i experiències personals dins el sector.
Durant els tallers els assistents han pogut gaudir d’una degustació dels plats elaborats, com per exemple: una amanida de cabdells amb peix marinat, un arròs de canana o uns bunyols de molla amb all i oli de mel, entre d’altres.
Els tallers han estat dirigits a un públic adult. Pel que fa a l’assistència, en les tres sessions, les places s’han exhaurit, arribant a un total d’unes 90 persones.
L’última de les sessions de cuina de proximitat, s’ha dut a terme en coordinació amb el Consell Esportiu del Baix Empordà i ha estat dirigida a un públic especialitzat, en aquest cas mestres d’educació física de diferents escoles i instituts de la comarca, en el marc d’un seminari de coordinadors del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE). La jornada, s’ha dut a terme el 29 d’octubre, en format teoricopràctico, combinant el taller de cuina amb una xerrada sobre esport i alimentació saludable. Així mateix, l’acte ha reunit més d’una trentena de persones, que han pogut gaudir d’una degustació a la part final de la sessió.